Citroen met warm water

Zoals ik al eerder heb verteld is water drinken gezond voor je. ‘s Ochtends drink ik vrijwel standaard een halve geperste citroen met warm water. Dit doe ik altijd een half uurtje voor het ontbijt. Dus opstaan, citroentje persen, warm water erbij, opdrinken en dan douchen en gereed maken voor de dag. Vlak voordat ik weg ga eet ik nog snel een voedzaam ontbijtje en dan ben ik helemaal klaar voor een drukke dag. Nu zweren heel veel mensen bij een glas warm water en citroen in de ochtend, maar waarom is het zo gezond? Ik zal je vertellen waarom iedereen citroen met warm water moet drinken in de ochtend.

Het geeft energie!
Veel mensen beginnen de ochtend met een bak koffie voor meer energie. Koffie geeft je zeer zeker energie, maar dat is voor korte duur. Je energiepijl zakt snel naar een nog lager niveau, waardoor je weer behoefte hebt aan nog een kop koffie. Warm water met citroen geeft je langdurige energie. Wanneer je er een gewoonte van maakt om elke ochtend een glas warm water met een halve uitgeperste citroen te drinken, zal je snel merken dat de behoefte aan koffie vermindert.

Het werkt ontgiftend
Citroen en water zorgt ervoor dat je vaker naar de wc moet. Dit is goed want zo wordt je lichaam doorgespoeld en gifstoffen uit het lichaam verdreven. Citroenzuur zorgt ook voor een goede werking van de lever, waardoor deze zich kan ontdoen van gif- en afvalstoffen.

Het bevordert de spijsvertering
Je lichaam “schrikt” van het koude water en warm water zorgt ervoor dat je spijsvertering langzaam op gang kan komen. Ook zorgen de mineralen en vitaminen in de citroensap ervoor dat voedselresten uit je maag en darmen gespoeld worden.

Het boost je immuunsysteem
Citroen bevat veel vitamine C en kalium. Vitamine C bevorderd de opname van ijzer in ons lichaam, dit speelt een belangrijke rol bij een goede weerstand en helpt bij het voorkomen van griepjes en verkoudheden. Kalium stimuleert de hersenfunctie en helpt de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

Het alkaliseert het lichaam
Citroen alkaliseert het lichaam. Citroen is van zichzelf zuur, maar in het lichaam wordt het alkalisch. Een zuur lichaam is vatbaar voor verschillende ziekten, terwijl een alkalisch lichaam het juist tegen beschermt. Wanneer je dagelijks warm water met citroen drinkt, zal je je bloed alkalischer maken, waardoor je minder kans krijgt op ontstekingen en pijntjes.

Het bevordert gewichtsverlies
In citroen zit pectine. Pectine vermindert hongergevoel. Daarnaast is bewezen dat mensen die een alkalisch dieet eten, makkelijker gewicht verliezen.

Het helpt stress verminderen
Wanneer je veel stress ervaart, kan het goed mogelijk zijn dat je een vitamine C tekort hebt. Warm water met citroensap is dan een goede manier op je vitamine C level op peil te houden. Wanneer je veel stress ervaart, heb je een lagere weerstand en word je sneller ziek.

Het verbetert de huid.
Vitamine C helpt rimpels en oneffenheden te verminderen. Water met citroensap zorgt ervoor dat het bloed gezuiverd wordt, waardoor je huid er stralender uit ziet.

Het recept is heel simpel, namelijk:
een groot glas warm water (niet kokend, gewoon warm)
halve uitgeperste citroen

Wacht na het drinken, net zoals ik, een half uur voordat je gaat ontbijten. Dit zorgt ervoor dat de citroen zoveel mogelijk haar werk kan doen. Ook is het verstandig om het met een rietje te drinken. Citroen is erg zuur en dat kan je glazuur aantasten en aangezien we erg trots zijn op onze natuurlijke tanden kan je deze dus beschermen met het rietje.

Het is misschien even wennen, maar probeer het eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>