Supergezonde chocolade chiapudding

Ik hou van chiapudding. Het is heerlijk als ontbijt en met verschillende toppings kan je eindeloos variëren, waardoor je pudding er elke keer anders uitziet en smaakt. Ik heb al een vanille versie van de chiapudding, maar ik heb ook een recept voor een heerlijke chocolade versie.

chocolade chiapudding

Recept chocolade chiapudding

Dit recept is genoeg voor 3 kleine porties. Ik verdeel ze in drie porties omdat ik ze zelf eet met vers fruit, muesli, gepofte boekweit of wat er nog meer lekker en in huis is. Heb je liever een grotere portie, dan kan je ze rustig in 2 schaaltjes verdelen.

3 eetlepels Chiazaden
1 Banaan
1 theelepeltje vanille extract (de vanille zonder de suiker)
250 ml amandelmelk
1 flinke eetlepel rauwe cacao
eventueel 1 theelepeltje macapoeder

Mix alle ingrediënten behalve de chiazaden met een blender of staafmixer tot een glad mengsel. Schenk de pudding in een grote kom en voeg de chiazaden toe. Roer de chiazaden lekker los met een vork. Zet de kom afgedekt een nacht in de koelkast (minimaal 2 uur). De volgende ochtend roer je de pudding nog kort door met een vork en kan je het verdelen over 3 schaaltjes en er bijvoorbeeld vers fruit toevoegen.

Mijn favoriete combi is met frambozen en gepofte boekweit. Waarmee zou jij de chiapudding combineren?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>