Tomaten ontvellen, uitjes snipperen en koffie in je pannenkoekenbeslag

Tomaten ontvellen

Tomaten kan je natuurlijk niet schillen, nou ja, het zou in de theorie wel kunnen, maar in de praktijk zorgt dat voor een smeerboel, daarom ontvellen we tomaten en dit gaat heel gemakkelijk en snel.

Snijd met een mes in de onderkant van de tomaat een kruisje. Dompel de tomaten onder in kokend water en giet ze daarna af met ijskoud water om verdere garing te voorkomen. Als je goed kijkt scheurt de tomaat al een beetje uit zijn velletje. Je kan nu heel makkelijk vanaf het kruisje de velletjes verwijderen.

Uitje snipperen

Een uitje snipperen betekent een uitje fijn snijden, zodat de smaken van de ui goed vrij komen. Het snijden van een ui gaat nog makkelijker al je het kontje (het stukje met de wortels) aan de ui laat zitten als je deze gaat snijden. Zo blijft alles netjes bij elkaar en krijg je alle stukjes ui fijn zonder dat de ui uit elkaar valt. Het kontje kan je na de tijd natuurlijk wel weggooien.

Koffie in pannenkoekenbeslag

Pannenkoeken vind ik echt lekker, vooral met fruit, maar ik houd ook van mooie bruine pannenkoeken. Heb je moeite met het maken van mooie bruin gebakken pannenkoeken en blijf je maar bleekscheetjes bakken, dan kan een kopje koffie door het beslag de oplossing zijn. De koffie zorgt ook voor smeuïge pannenkoeken en wees niet bang de koffie is in de smaak niet meer terug te vinden.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>