Water drinken

Dat water drinken gezond is weten we eigenlijk allemaal wel, maar een glas frisdrank, biertje of vruchtensap op zijn tijd is alleen zo lekker en verleidelijk. Als je af en toe een glas cola drinkt is dat helemaal niet erg, maar om standaard frisdrank als dorstlesser te gebruiken is natuurlijk niet erg verstandig. Al is het alleen maar om de onnodige calorieën die je binnen krijgt. Een glas cola van 200 ml bevat al snel 90 calorieën en als je denkt dat sinaasappelsap wel vrij is van calorieën dan heb je het mis. Sinaasappelsap heeft zelfs nog meer calorieën, namelijk 120. Sinaasappelsap heeft wel meer natuurlijkere suikers dan cola maar over producten uit pak is dat altijd maar gissen en suiker blijft suiker.

Water drinken

Je hebt dan ook nog producten die claimen light en gezonder te zijn, maar zoals de meesten wel weten is light respectievelijk. Vaak zitten er suikervervangers in zoals aspartaam. Aspartaam is een goedgekeurde suikervervanger en niets is zo goed onderzocht als deze zoetstof. Het grootste voordeel van Aspartaam is dat het caloriearm is, maar dit doet niets af aan alle onnodige stoffen die toegevoegd zijn aan de drank om het lekker te maken. Daarnaast zijn er ook studies die beweren dat aspartaam je lichaam voorliegt. Waardoor je van deze light producten niets zult afvallen.

Het beste is om gewoon te kiezen voor een heerlijk glas koud water. Water heeft de meeste voordelen. Zo claimen mensen dat je er een mooiere huid van krijgt, spoelt het afvalstoffen uit je lichaam, krijg je een betere stoelgang, is het goed voor je hart en zoals ik al zei het is goed voor je als je gewicht wil verliezen. Daarnaast is water ook nog eens spotgoedkoop. Je hoeft namelijk geen water uit flessen te kopen. Het water wat in Nederland uit de kraan komt is van topkwaliteit.

Zoals we altijd geleerd hebben moeten we 1,5 tot 2 liter vocht tot ons toedienen. Het drinken van water inplaats van vruchtensappen of frisdranken is ook een kwestie van wennen. Vind je het smaakloos dan kan je een schijfje citroen toevoegen om het iets frisser te maken. In het weekend of tijdens een feestje kan je natuurlijk een lekker biertje, frisdrank of vruchtensapje drinken. Een voordeel van wanneer je altijd water drinkt is dat wanneer je weer eens iets anders drinkt dan water, je echt kan genieten van je glas drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>